Wie streeft naar
een betere wereld
moet zelf
de eerste steen leggen.

Hoe ons initiatief is ontstaan.

Op heel veel plaatsen en momenten nemen mensen het initiatief tot goed doen. Soms impulsief, soms doordacht. Soms alleen, soms met een groep.

De start kan liggen in een vraag, een gesignaleerde nood, een maatschappelijke ambitie of vrijgekomen middelen. Ze gaan goed doen. En ze willen dat ook goed doen.

Maar al snel rijzen de eerste vragen: hoe komen we aan geld, moeten we een
stichting oprichten, is een website niet handig, waar vinden we vrijwilligers, zijn er anderen die hetzelfde doen, en ga zo maar door. Voor je er erg in hebt, verwordt de keukentafel tot kantoor.

Die eerste stap van richten, naar inrichten naar verrichten is een belangrijke. Zet je die goed, dan ben je op koers, dan kan je goed goed doen. Filantropisch handelen krijgt handelingsperspectief.

Onze founding partners

Wij bouwen toekomstbestendige impactorganisaties.

Onze partners hebben jaren aan gezamenlijke kennis en ervaring als het gaat om filantropisch handelen. We hebben besloten om deze krachten te bundelen, zodat we een waardevolle kickstart kunnen geven aan startende goede doelen.

Daarvoor hebben we een incubatorprogramma ontwikkeld. Om daar een vliegende start aan te geven, zoeken we vier (startende) initiatieven om een pilotprogramma mee te draaien.

Onze aanpak daarin is holistisch: het neerzetten van een duurzame organisatie vergt verschillende expertises en experts. Daarom werken we altijd vanuit een breed, interdisciplinair team, zodat we onze initiatieven hulp op maat kunnen bieden.

Daarbij werken we samen aan een plan van aanpak, we werken samen aan de operationalisatie van dit plan, en we zoeken samen naar de benodigde resources en financiële middelen voor het plan. De financieringsbehoefte zetten we zowel binnen ons (vermogens)netwerk uit als daarbuiten, om de succesfactor zo hoog mogelijk te maken.

Van financiering, tot vrijwilligers, to mediabereik

Het netwerk van onze partners is diep en breed, en door de juiste vragen daarbinnen uit te zetten kunnen we veel voor starters betekenen. Of je nou zoekt naar middelen, een helpende hand, of een groot publiek, wij kunnen je eraan helpen.

Uitvoerende hulp fondsenwervers en bureau’s

We laten je niet in de kou staan. Over een langere periode werken we intensief samen. Daarbij voegen we fondsenwervers en een persoonlijk creatief bureau toe aan het team van de starters.